Вінниця
26.04.2024
7.91° C
Вгору

У Львові будують школу на 3D-принтері. Коли заплановане відкриття?

У Львові стартувало будівництво школи за допомогою 3D-друку, повідомили у Львівській міськраді. 

«Те, що вже побудовано, було надруковано всього за 48 годин, і ця фаза будівництва буде завершена протягом двох тижнів», – кажуть у фонді Team4UA, який реалізовує проєкт.

За словами команди, будівництво за допомогою 3D-друку не дешевше за звичайне, однак дозволяє реалізувати проєкт у десять разів швидше.

Бюджет проєкту складає до 1,5 мільйона доларів, а будівництво триватиме близько п’яти тижнів, розповідали в Team4UA.

 

Відкриття школи заплановане на 1 січня 2024 року. Це буде додатковий навчальний корпус для першокласників школи №23, що розташована в густозаселеному районі та є переповненою, пояснюють у міськраді.

Про створення навчального центру для 3D-друку Team4UA оголосили ще в листопаді 2022 року. Корпус школи мали роздрукувати вже в жовтні 2022-го, але через проблеми з електроенергією, які спричинили обстріли критичної інфраструктури, реалізацію проєкту відклали на 2023 рік.

У Balbek Bureau показали перші візуалізації проєкту. Це буде одноповерховий навчальний корпус, де будуть класні кімнати, вчительська, санвузли й хол з інклюзивним простором.

У майбутньому команда фонду Team4UA планує відновлювати пошкоджені внаслідок агресії РФ будинки, мости й критичну інфраструктуру за допомогою 3D-друку. Для цього Team4UA планує створити тренінговий центр для українців, а також доставити в Україну 3D-принтери.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin