Вінниця
27.04.2024
6.01° C
Вгору

Бюджет громадських ініціатив Вінницької ВМТГ»: депутати внесли зміни до Положення про конкурс на період воєнного стану

Терміни подання проєктів на конкурс «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» та порядок проведення голосування за них визначатиме виконавчий комітет міськради. Зокрема, такі зміни до Положення про конкурс затвердили депутати на засіданні сесії. Як йдеться у рішенні, нововведення впроваджені на період дії воєнного стану.

«В умовах повномасштабної війни ми зупинили реалізацію проєктів по Бюджету громадських ініціатив, які були проголосовані у 2021 році, але запит є на сьогоднішній день. Тому, враховуючи реалії життя та зміни у законодавстві, у цьому році будемо реалізовувати те, що стосується тих зобов’язань, які ми взяли за 21 рік – по виконанню проєктів, тож вносимо відповідні зміни по алгоритму проведення конкурсу на наступний рік», – повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Нам важливо, щоб попри війну в Україні ініціативні мешканці громади долучилися до участі в конкурсі. Головна мета – це вміння підлаштовуватися до викликів часу з використанням інструментів прямої демократії. Ініціативи громадян для прийняття спільних рішень та реалізації проєктів – це завжди успішно, адже це додатковий зв’язок вінничан з місцевою владою. Головні зміни передбачені даним документом – це те, що терміни подання проєктів та голосування за кращі ідеї в умовах воєнного стану встановлюватимуться рішенням виконавчого комітету міської ради» – прокоментувала рішення сесії директорка департаменту правової політики та якості міської ради Людмила Григорук.

Нагадаємо, що зазвичай подання проєктів громадянами розпочиналося з 01 квітня й тривало протягом 45 днів. Під час дії воєнного стану в Україні терміни подачі проєктів на конкурс встановлюються рішенням виконавчого комітету міської ради. Так само за його рішенням можуть змінюватися терміни й етапи аналізу та оцінки проєктів на предмет можливості або неможливості їх реалізації.

Крім того, виконавчий комітет міської ради у період дії воєнного стану визначатиме терміни та види голосування за проєкти (в паперовому та/або електронному виглядах).

Попередньо, подача проєктів на конкурс «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади», стартує влітку 2023 року.

Для довідки:

Конкурс «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» впроваджується з 2016 року. За цей час втілено у життя 78 проєктів. Ще 12 заплановано реалізувати цьогоріч.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin