Вінниця
08.05.2024
12.3° C
Вгору

Aгентство ООН у справах біженців в Україні підтримує соціальну сферу Вінниччини

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна повідомила про передачу подарунків від UNHCR Ukraine -Aгентства ООН у справах біженців в Україні для закладів соціальної сфери Вінниччини.

«Насамперед, це генератор потужністю 40/45 кВт для Обласного пансіонату осіб з інвалідністю та осіб похилого віку від міжнародної організації УВКБ ООН. Ця річ вкрай необхідна, адже через російські обстріли всім нам часто доводиться бути без світла. А особливо електрика необхідна там, де є люди, які потребують постійного догляду»,- зауважила Наталя Заболотна.

Пансіонат розрахований на 510 осіб. Наразі в закладі перебуває 500 клієнтів, з них: 257 осіб – ліжкохворих.

На даний час кількість ВПО в пансіонаті – 109.

Завдяки новому потужному генератору, заклад матиме можливість вчасно та якісно надавати соціальні та медичні послуги, забезпечувати різноманітним харчуванням, постійною подачею тепла та гарячої води.

Також сьогодні передали управлінням соціального захисту населення Вінницької, Могилів-Подільської, Гайсинської районних військових адміністрацій офісні меблі, канцелярське приладдя та комп’ютерну техніку, які будуть використовуватися для роботи, в тому числі із ВПО. На черзі решта управлінь.

Наталя Заболотна подякувала UNHCR Агентству ООН у справах біженців в Україні за системну підтримку та допомогу й оперативне реагування на нагальні потреби області.

«Важливо підтримувати установи і заклади, які піклуються про тих, хто самостійно не може про себе подбати!» – підсумувала посадовиця.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin