Вінниця
04.05.2024
10.74° C
Вгору

Маленькі вінничани долучилися до створення оберегів для українських військових

Вчора, 12 січня, для небайдужих маленьких вінничан та переселенців провели безкоштовний майстер-клас із виготовлення янголів-оберегів. Про це повідомляє Вінницький міський центр соціальних служб.

Як правильно зробити янголят – дітям показувала фахівчиня із соціальної роботи проєкту #Спільно від UNICEF Ukraine та “СОС Дитячі містечка” Ольга Черната.

“Це, в першу чергу, патріотичне виховання наших дітей, яке має бути закладено з малого віку в кожного українця. Також це допомагає у розвитку моторики рук. Ну й, звичайно, це спілкування, якого не так багато зараз у наших діток через дистанційне навчання”, – говорить Ольга Черната.

На майстер-клас прийшло 10 діток. Більшість їхніх янголят були розфарбовані у блакитно-жовті кольори. Кожен зробив по два обереги: один – для себе, інший – для наших військових.

“Я зробила своє янголятко – в блискітках. Це для того, щоб наші військові змогли засліпити росіян і вони втекли назад до себе і більше не приходили до нашої України”, – говорить шестирічна вінничанка Ульяна.

Майстер-клас відбувся у дитячій точці “Спільно”. У жовтні минулого року був підписаний Меморандум про співпрацю між Вінницькою міською радою та Міжнародною благодійною організацією “БФ “СОС Дитячі містечка” Україна. На проспекті Космонавтів, 30 (“Прозорий офіс”) розташована точка #Спільно. Там для вінничан та внутрішньо переміщених осіб також безкоштовно надають психологічну та соціальну допомогу.

“Чудово, що маємо можливість долучити маленьких вінничан та гостей нашого міста до доброї справи. Змалку вони плекатимуть любов та повагу до тих, хто дає відсіч ворогу і тримає українське небо. Вдячні проєкту #Спільно від UNICEF Ukraine та “СОС Дитячі містечка” за плідну співпрацю з міською владою. Разом ми маємо змогу допомагати і дітям, і дорослим”, – говорить директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin