Вінниця
25.04.2024
9.02° C
Вгору

«Єдність і згуртованість. Завдяки цьому навіть у війну громади стали сильнішими»: Сергій Моргунов подякував представникам місцевого самоврядування Вінниччини

7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Українським громадам в умовах війни довелось вирішувати гуманітарні та економічні виклики, підтримувати обороноздатність держави, координувати роботу спільно з волонтерами та міжнародними організаціями. Сьогодні у Вінниці працівників органів місцевого самоврядування з нагоди відзначення професійного свята привітали керівники області та міста.

В засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування взяли участь Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов, а також Прем’єр-міністр 2016-2019 років Володимир Гройсман.

Міський голова Сергій Моргунов наголосив, що саме завдяки згуртованості органів місцевого самоврядування, а також консолідації усіх гілок влади країна вистояла.

«У нас не було «методички», як нам слід було діяти з 24 лютого. Фактично ми вчились всі з коліс. Найголовніше – з перших годин ми дійсно всі згуртувались. Але я переконаний, що завдяки децентралізації, яка була започаткована Володимиром Гройсманом, навіть у війну громади стали сильнішими. Ми мали змогу вирішувати ті нагальні проблеми і питання, які впали на плечі громад через агресію рф. Саме завдяки спільним зусиллям люди, які втекли від рашистьких обстрілів, відчули затишок у нашому місті та області. Я вже не говорю про підтримку збройних сил та волонтерство», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, звертаючись до присутніх, зазначив, що свято місцевого самоврядування – це свято кожного вінничанина, жителя Вінниччини, оскільки саме через самоврядування кожен громадянин може бути активним учасником в управлінні громадою.

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов підкреслив, що децентралізація допомогла розкрити потенціал місцевого самоврядування, громади отримали можливість ефективно діяти на місцевому рівні.

«Ми усі разом допомагали Київщині, Харківщині, зараз активно підтримуємо Херсонську область. Завдяки Збройним Силам України в нашому регіоні немає бойових дій, але Вінниччина є опорною областю. Ворог намагається залишити нас без світла і тепла, але ми маємо витримати. Важливо, що між усіма очільниками територіальних громад області є повна підтримка і взаєморозуміння. Я щиро бажаю усім вистояти, адже вам довіряють люди, які вас обрали», – зазначив Сергій Борзов.

Володимир Гройсман зазначив, що сьогодні органи місцевого самоврядування працюють в надзвичайно складних умовах, але досвід, який громади накопичили за останні роки, дозволить будувати успішну країну і далі – після Перемоги. Місцеве самоврядування відіграватиме одну з ключових ролей поруч з державними інститутами у процесі відновлення.

«Зараз досить непростий час. І сьогодні у День самоврядування слід сказати один одному «дякую». Дякую за те, що робите кожного дня. Усіх у цій залі об’єднує одне – кожен із вас – лідер, який не боїться відповідальності, який розуміє і чує людей, який готовий робити свою справу якісно. Але нам треба думати і про наступний день – про відновлення. І тут завдання органів місцевого самоврядування одне з ключових – будувати Україну такою, як ми мріємо її бачити», – говорить Прем’єр-міністр 2016-2019 років Володимир Гройсман.

У ході урочистого засідання почесні грамоти та подяки Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також обласної Ради та обласної військової адміністрації отримали депутати місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування та поліцейські офіцери громад.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin