Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Музей Вінниці анонсує фотовиставку зі світлинами глибокого змісту

Сьогодні, у Вінниці відкривається фотовиставка «Україна. Війна та опір». Просто неба вінничани можуть побачити серію робіт американських та українських фотографів, які розповідають про повномасштабне російське вторгнення. На світлинах зафіксовано різні прояви війни: героїзм українських захисників та захисниць, спротив цивільного населення, воєнні злочини російських військових, те як бойові дії впливають на українців та українок тощо.

 

На виставці представлені фотороботи Джен Блатті, Брендана Гофмана, Еміне Зіятдінової, Сергія Коровайного, Оксани Парафенюк, Йосипа Сивенького та Олексія Фурмана. Художнім оформленням експозиції – Мар’ян Лунів.

«Ця виставка про Україну і кожного з нас у дуже трагічний, але доленосний і знаковий час. Сьогодні, коли соціальні мережі рясніють фото- і відеоматеріалами російсько-української війни, важко когось ними здивувати. Але тут відібрані світлини глибокого змісту, де перетинаються реалізм і символізм опору українців у визвольній війні. Важливо, що ми говоримо про війну, яка триває від 2014 року. Адже мимоволі, на жаль, ми рідко це артикулюємо як для себе, так і для міжнародної спільноти. Різні сюжети, різні локації, різні фотографи, але один ворог і єдина наша мета – Перемога!», – говорить кандидат історичних наук, заступник з наукової роботи Музею Вінниці Сергій Гула.

Проєкт реалізовано спільними зусиллями команди Програми імені Фулбрайта в Україні (Fulbright Ukraine) – Інни Бариш, Мар’яна Луніва, Марії Кравченко та колективу Музею Вінниці – Олександра Федоришена, Сергія Гули, Євгенія Сафар’янса.

Відкриття виставки відбудеться о 13:00, на території Музею Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15а). Тематична експозиція діятиме до кінця року. Вхід на захід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin