Вінниця
06.05.2024
14.84° C
Вгору

Захисника з Вінниччини посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Уродженця села Гарячківка, що на Вінниччині, військовослужбовця Геннадія Борщевського нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

 

Як йдеться на Facebook-сторінці Сил територіальної оборони ЗСУ, 39-річний Геннадій Борщевський вступив до лав Сил територіальної оборони ЗСУ у перші дні повномасштабного вторгнення росіян.

Відомо, що з 20 квітня захисник був на передовій як стрілець. 25 квітня стримував наступ агресора під Ізюмом на Харківщині на ротному опорному пункті. Завдяки вогневій підтримці Геннадія його побратимам вдалось знищити значну кількість ворогів. Для прикриття переміщень підрозділу Борщевський викрив свою позицію і перевів обстріл противника на себе. Внаслідок цього героїчного кроку отримав вогневі поранення несумісні з життям.

 

В повідомленні йдеться, що лише через 40 днів тіло мужнього воїна повернули додому. Інтенсивні обстріли ворога та обстановка на фронті не дозволили це зробити раніше.

 

У захисника лишились дружина та п’ятеро дітей: троє синів і дві доньки.

З ранішого повідомлення Тульчинської райдержадміністрації відомо, що захисник був стрільцем 1 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 4 стрілецької роти.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin