Вінниця
08.05.2024
14.72° C
Вгору

Як долучитися до програми співфінансування 30/70?

З кожним роком кількість вінничан, які виявляють бажання долучитись до програми співфінансування 30/70 та провести капітальний ремонт у житлових будинках стрімко зростає. Це і не дивно, адже на умовах співфінансування проєктних робіт замовник (співвласники) сплачують 30% від загальної суми, решту (70% витрат) покриває міський бюджет.

 

Що потрібно зробити аби отримати допомогу в проведенні капремонту:

 

Крок перший:

Уповноважена особа або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку звертається до підприємства, що здійснює управління їхнім будинком (обслуговує будинок) або у разі самостійного управління звертається напряму до нашого департаменту та отримує інформацію щодо порядку проведення капітального ремонту. Після чого інформацію потрібно опрацювати разом із співвласниками будинку.

 

Крок другий:

Уповноважена особа  або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку організовує та проводить загальні збори співвласників, на яких приймається рішення щодо:

  • надання згоди співвласників на участь у співфінансуванні конкретного виду капітального ремонту;
  • застосування будівельних матеріалів для виконання обраних робіт та вибору проєктної організації;
  • надання погодження голові об’єднання або підприємству, яке обслуговує будинок, замовити проєктно-кошторисну документацію (ПКД) і її експертизу та згоду на оплату даної процедури за рахунок коштів співвласників будинку;
  • надання повноважень Уповноваженій особа або Голові правління ОСББ багатоквартирного будинку підписати договори на виконання ПКД ті її експертизи і підряду по капітальному ремонту від імені співвласників будинку.

 

Крок третій:

Уповноважена особа  або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку подає заяву до підприємства, яке здійснює обслуговування будинку, або до департаменту житлового господарства щодо спільного обстеження будинку з працівниками технічного нагляду та складання акту обстеження (завдання на проєктування).

 

Крок четвертий:

Відповідно до протоколу, уповноважена особа  або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку укладає договір з проєктною організацією (виконавець) та ДЖГ (координатор) та замовляє експертизу (за кошти співвласників).

Згідно з проєктною вартістю уповноважена особа  або голова правління ОСББ забезпечує збір відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту.

 

Крок п’ятий:

Уповноважена особа  або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку подає до департаменту житлового господарства з супровідним листом:

  • протокол загальних зборів: згода на участь у співфінансуванні та надання згоди на підписання договору підряду від імені співвласників багатоквартирного будинку;
  • інформацію про наявність відповідної суми співфінансування на виконання капітального ремонту;
  • проєктно-кошторисну документацію;
  • експертні висновки (за необхідності).

 

Крок шостий:

Департамент житлового господарства проводить процедуру торгів на загальну суму проєкту з метою визначення підрядника робіт.

 

Крок сьомий:

За результатами торгів укладається тристоронній договір підряду на виконання капітального ремонту житлового будинку:

Замовник – департамент житлового господарства;

Підрядник – виконавець робіт, який визначений за процедурою робіт;

Ініціатор – уповноважена особа  або голова правління ОСББ згідно з протоколом загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку.

 

Крок восьмий:

Уповноважена особа  або голова правління ОСББ багатоквартирного будинку на підставі укладеного договору перераховує на розрахунковий рахунок підрядної організації суму співфінансування, зазначену у договорі.

 

Крок дев’ятий:

Під час виконання капітального ремонту житлового будинку на замовлення департаменту житлового господарства здійснюється технічний нагляд за капітальним ремонтом. По завершенню ремонту підписується трьома сторонами акт виконаних робіт і проводиться остаточна оплата робіт за рахунок коштів міського бюджету.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin