Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

У Вінниці покажуть фільм «Микола Леонтович та його Щедрик»

Прем’єра фільму «Микола Леонтович та його Щедрик» відбудеться у Вінниці 13 січня о 13:30 у вінницькому кінотеатрі «Родина».

 

Стрічка присвячена до 100-річчя від дня виконання всесвітньо відомого твору композитора у найбільшому концертному залі Нью-Йорку «Карнегі Хол». Ідея створення фільму належить режисеру Василю Медяному і з’явилася після його поїздки саме до США на Різдвяні свята у 2015 році.

 

«На кожному кроці звучали відомі акорди Щедрика, було дивно, що ніхто не знає справжнього автора цього шедевру. Під час зйомок нашого фільму були залучені як вінницькі історики, які глибоко вивчають творчість Леонтовича, так і закордонні дослідники його спадку, зокрема в Канаді та США. У фільмі використані локації, де насправді працював Микола Леонтович. За три роки зйомок група дослідила багато локацій та документів, пов’язаних з життям композитора. Фільм є учасником багатьох міжнародних фестивалів», – зауважує Василь Медяний на власній сторінці у соціальних мережах.

 

У фільмі грали актори Вінницького музично-драматичного театру. Стрічку відзняла вінницька студія SwitVideo Production за власні кошти та за підтримки Вінницької міської ради.

 

Переглянути стрічку можна буде також 14 січня о 13:30 годині.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin