Вінниця
26.04.2024
6.9° C
Вгору

Фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp» пройшов у Вінниці

Відкритий дводенний фестиваль робототехніки пройшов у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва «Vinnytsia RoboCamp».

 

Мета фестивалю – залучення учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів освіти до інноваційної науково-технічної творчості, розвиток їх інженерно-конструкторських навичок, впровадження STEАM-технологій викладання та основ робототехніки в закладах освіти, професійна орієнтація молоді щодо вибору професії, пов’язаної із інженерією та програмуванням.

 

До заходу долучилися 18 команд з навчальних закладів Вінницької МТГ.

 

Програма фестивалю включала змагання у молодшій віковій категорії (використання наборів Lego WeDo 2), у старшій віковій категорії (використання Lego Mindstorms NXT, EV3) та виставку-конкурс проєктів на вільну тему. На ній діти представляли моделі будівель, пристроїв та механізмів, елементів розумного будинку, промислової автоматики.

 

Організатор – КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної» за підтримки департаменту освіти Вінницької міської ради.

 

За результатами змагань вихованці із КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної» зайняли І та ІІ місця. Три ІІІ-іх місця посів комунальний заклад «Добровеличківський ліцей «ІНТЕЛЕКТ» міста Добровеличківка Кіровоградської області.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin