Вінниця
02.05.2024
17.4° C
Вгору

Вінниця ділилася досвідом з протидії домашньому насильству

До Вінницької міської територіальної громади вчора, п’ятого жовтня, з’їхалися представники центрів надання соціальних послуг з дев’яти громад Вінниччини. Цього року вони планують створювати на своїх територіях спеціалізовані служби для допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

«Спеціально обладнані кімнати, де люди, які постраждали, можуть протягом дня перебувати разом з дітьми. З ними працюють психологи та фахівці із соціальної роботи. В кімнаті можна перекусити, попити чаю, розігріти їжу. Якщо є необхідність цілодобового перебування, у нас є кризові кімнати. Там постраждалі разом з дітьми можуть знаходитись до 20 діб», – зазначив начальник відділу денного центру Максим Юрченко.

Під час зустрічі гості ознайомилися з роботою мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

«Я приїхала до Вінниці, аби перейняти досвід щодо протидії домашньому насиллю. Наразі ми працюємо над створенням денного центру у нашій громаді. Тому практика вашого міста для нас дуже цінна. Ми побачили як працює мобільна бригада, денний центр. Тож повертаюся до своєї громади з новими знаннями», – зауважує одна з гостей, директорка Центру надання соціальних послуг Томашпільської селищної ради Людмила Поперечна. 

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська каже, що наше місто – одне з перших створило денний центр соціально-психологічної допомоги. До того ж успішно продовжує працювати у напрямку протидії домашньому насильству.
Довідка: 

У 2020 році Вінниця стала переможцем конкурсу «Міста, вільні від домашнього насильства» від представництва фонду ООН. В рамках цього проєкту в січні 2021 року було створено денний центр соціально-психологічної допомоги. Послугати кризової кімнати скористалися 12 жінок з дітьми. Загалом охоплено соціальними послугами 209 сімей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin