Вінниця
05.05.2024
18.94° C
Вгору

На Вінниччині вигоріло три гектари сухої трави

Учора, п’ятого жовтня, на Вінниччині рятувальники п’ять разів виїжджали на ліквідацію загорянь сухої рослинності. Вогонь знищив три гектари сухостою. Ймовірна причина – підпал.

Про це повідомляють в ДСНС у Вінницькій області.

На ліквідацію пожеж виїжджали гайсинські, шаргородські, тростянецькі, вінницькі та жмеринські рятувальники. Аби загасити вогонь залучили 25 чоловік особового складу від ДСНС залучалося 25 та п”ять одиниць спеціалізованої техніки. Пожежники кажуть, що ймовірна причина займання – необережність з вогнем невстановлених осіб.

«Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.», – наголошують рятувальники.
Також вони нагадують, що спалювання сухостою може спричинити досить тяжкі наслідки. Серед них: загибель тварин, руйнування родючого шару ґрунту, а також неконтрольоване поширення полум’я на великі території.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin