Вінниця
27.04.2024
6.09° C
Вгору

«Кристал» на 600-річчя стане екосистемою для розвитку бізнесу

Інноваційний парк «Кристал» стане екосистемою для розвитку бізнесу. Технопарк розміститься у будівлі на вул. 600-річчя, 21, це колишнє приміщення заводу.

Про це повідомляє міська рада.

Архітектурна конструкція матиме три поверхи:

На першому розсташуються кафетерії та лабораторії. Мініготель на чотири номери для виробничих потреб буде на другому поверсі. А на третьому будуть клубні офіси для стартапів, підприємців, фахівців креативних індустрій. 

 

«Аби будівництво продовжувалось, потрібне стабільне фінансування. На 2021 рік наша громада виділила 9 мільйонів гривень, 19,5 млн. грн отримали з держбюджету. Ми можемо отримати додатково 20 млн. грн. Для цього подали заявку на участь в державній програмі «Створення центрів креативної економіки» від Мінрегіону.», – зазначає Сергій Моргунов.

Ідея створення інноваційних осередків існує вже понад 100 років. Крім того, є і світовий досвід і їхні реалізації. В Україні такий проєкт за ініціативою муніципалітету є першим. Проте мер міста переконаний, що це лише початок.

«Наш успіх стане запорукою того, що інші регіони будуватимуть технопарки й посилюватимуть свої позиції в державній економіці», – додає Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin