Вінниця
29.04.2024
14.07° C
Вгору

У холі Вінницької міської ради відкрили виставку проєктів конкурсу “Коцюбинський вдома”

Сьогодні у холі Вінницької міської ради відбулось відкриття виставки проєктів з ревіталізації території музею М. М. Коцюбинського з облаштуванням громадського простору на прилеглій території у м. Вінниці «Коцюбинський вдома».

 

Презентували 9 проєктів, які було створено на першому етапі конкурсу.

 

Експозиція буде представлена у холі Вінницької міської ради до 30 липня 2021 року.

 

Варто зазначити, що під час засідання журі визначили трьох учасників, які перейдуть у другий тур та двох учасників, які не перейдуть далі, але отримають заохочувальні премії.

 

Директорка музею імені Коцюбинського Лариса Кравченко висловила схвальний відгук про конкурс:

 

“Сьогодні, пройшовши перший етап конкурсу, ми надзвичайно задоволені його результатом. І дуже сподіваємось, що фінальний результат надасть нам ще більше сил та енергії, а проєкт, який буде втілено, матиме великий резонанс не лише в нас, а і по всій Україні.”

 

Також пані директорка подякувала організаторам та всім причетним до проведення конкурсу. 

 

Своєю чергою, голова журі, головний архітектор міста, перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування міської ради Євгеній Совінський розповів деякі таємниці з роботи журі:

 

Абсолютно усі члени журі – а у нас була широка географія: Київ, Харків, Суми – відзначили сміливість муніципалітету у прийнятті просторових рішень за допомогою архітектурного конкурсу. Ми отримали надзвичайно цікаві роботи команд. Зараз вони усі зашифровані і журі не знає, які авторські колективи ховаються за цими проєктами. Те, що зараз представлено на одному планшеті, у вересні буде відображено на кількох, оскільки у другому турі ідеї робіт розкриються більш повно. Кожен проєкт ніс у собі певну ідею, якої не було у конкурентів. Багато уваги було приділено зеленому каркасу та присутності Коцюбинського на цій території. Всі роботи унікальні. З нетерпінням чекаємо розгортання історії команд, які пройшли у другий тур.

 

Варто зазначити, що замовником конкурсу є департамент містобудування та архітектури Вінницької міської ради, а організаторами КП «Інститут розвитку міст», департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, департамент культури Вінницької міської ради, Вінницький літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського.

 

 

Остаточні результати конкурсу з’являться вже цієї весни.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin