Вінниця
30.04.2024
9.06° C
Вгору

Вінничан запрошують на екскурсію «Втрачене диво»

Центр історії Вінниці запрошує на безкоштовну екскурсію «Втрачене диво» 13 січня о 17:00. Вона присвячена історії вже не існуючих у наш час Вознесенського монастиря та храму святого Юрія на Вінницьких Хуторах.

 

Монастир Вознесіння Господнього існував у середмісті Вінниці в XVII столітті. Його діяльність безпосередньо пов’язана з іменами митрополита Петра Могили та Івана Богуна. В 1651 році територія монастиря стала одним з місць оборони Вінниці від війська Речі Посполитої. Згодом монастир, ймовірно, перенесли в село Великі (Старі) Хутори і в 1726 році заснували там церкву св. Юрія.

 

Про те в чому особливість та унікальність цієї обителі, як вона виглядала та куди зникла, а також про непросту, але захоплюючу історію Вінниці  XVII-XVIII століть ви зможете довідатись під час екскурсії.   

 

Кількість учасників події: 20 осіб

 

Для реєстрації необхідно залишити коментар під дописом на фейсбук-сторінці Центру історії Вінниці і з вами зв’яжуться наші співробітники. 

 

«Якщо після реєстрації ваші плани зміняться і ви не зможете потрапити на екскурсію, будь ласка, повідомте про це завчасно. Також не забувайте про засоби індивідуального захисту, необхідні в умовах пандемії», – дописують організатори.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin