Вінниця
19.03.2024
1° C
Вгору

Сергій Моргунов обговорив з з учасниками Вінницького кластеру приладобудування перспективи розвитку “Розумного міста”

Вінницький міський голова Сергій Моргунов поспілкувався сьогодні з учасниками Вінницького кластеру приладобудування та автоматизації сьогодні. Під час зустрічі обговорили корисні ідеї для громади, які можна спільно реалізувати. Також підприємства, які є учасниками кластеру, презентували міському голові свої інноваційні розробки. Зокрема, на ТОВ «Інновінпром» впроваджують унікальні для України та світу пробовідбірні системи зерна, а ТОВ «Промавтоматика» виготовило незалежну світлодіодну установку.

Нагадаємо, у лютому цього року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою та Громадською спілкою «Вінницький кластер приладобудування та автоматизації». Метою є залучення інвестицій, створення нових якісних робочих місць, розвиток сприятливого клімату для залучення інвестицій. Сьогодні представники бізнесу, які увійшли до складу кластеру, озвучили пропозиції щодо подальшої співпраці.

У одному із пунктів меморандуму йдеться про цифровізацію міського простору. Під час сьогоднішньої зустрічі директор ТОВ «Промавтоматика» Михайло Ганчук розповів про кілька інновацій, які готові реалізовувати у місті. Вони стосуються упорядкування паркування, удосконалення роботи комунальних підприємств, розвитку інфраструктури. Про це повідомляють на сайті міської ради.

«У партнерстві з кластером ми бачимо три цілі: стимулювання розвитку приладобудування у місті Вінниці, запровадження інноваційних технологій, створення якісних робочих місць, а відповідно, і надходження податків – це все розвиток громади. Приємно, що компанії об’єдналися та допомагають один одному. Важливо, що вони є патріотами міста Вінниці. Учасники кластеру пропонують рішення щодо комплексного проекту «Smart City», і сьогодні ми в дискусії, в якому напрямку правильно рухатися», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Учасники кластеру презентували інноваційні рішення, які впроваджують на своїх підприємствах.

Очільник громади поспілкувався з працівниками ТОВ «Інновінпром», яке є найбільшим виробником систем з відбору проб зернових в Україні.

«Ми демонструємо пробовідбірник, який відбирає проби зерна з автомобілів, кузовів, причепів, поїздів. Унікальність цієї системи в тому, що вона не обмежує кількість вагонів, з яких потрібно взяти проби. Це розробка нашого підприємства і ми навіть не бачили подібних закордонних аналогів», – розповів технічний директор ТОВ «Інновінпром» Юрій Скидан.

Також на зустрічі представили нову розробку ТОВ «Промавтоматика» – «MoonLight». Це незалежна світлодіодна установка. Її можна використовувати при виконанні ремонтних робіт, будівництві доріг тощо у темний період доби.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin