Вінниця
19.09.2024
13.38° C
Вгору

Уряд запровадив експериментальні зміни до військового обліку: що відомо

Про зміни повідомили в пресслужбі Мінреінтеграції.

Військовий облік для призовників. Чоловіки віком від 17 до 25 років, які живуть в Україні або за кордоном, мають стати на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії.

Внесення до реєстру. Чоловіків віком від 16 до 25 років, які живуть в Україні та хочуть оформити паспорт, внесуть до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобовʼязаних і резервістів (ЄДРПВР). Проходити ВЛК не потрібно. Це також стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням паспорта в українські представництва.

Перевірка документів за кордоном. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів поза межами України, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

Також в Україні сформують перелік чоловіків віком від 16 до 60 років, чиї дані мають бути в ЄДРПВР і яких повинні поставити на військовий облік.

Після набуття чинності 18 травня закону про мобілізацію всі чоловіки віком 18—60 років були зобовʼязані протягом 60 днів (до 18 липня) оновити свої дані для військового обліку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin