Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Дій локально, думай глобально: у Вінниці відбувся просвітницький захід

15 серпня у хабі «Місто змістів» департамент відновлення та розвитку ВМР організував дві освітні лекції. Про це інформує ВМР.
Вони були присвячені впровадженню Європейського Зеленого курсу. Там зібралися десятки вінничан, зацікавлених у створенні умов для збереження довкілля для наступних поколінь.

Лекції проводили доктор технічних наук, професор, директор НДІ Екологічного проектування та природоохоронних технологій Вінницького національного технічного університету, Заслужений природоохоронець України Василь Петрук та співробітниця НДІ Екологічного проектування та природоохоронних технологій ВНТУ Лілія Главацька. Слухачам вони розповідали про аналіз сучасних тенденцій декарбонізації та екомодернізації економіки в контексті післявоєнної відбудови України та надавали практичні поради щодо впровадження принципів ЄЗК у повсякденне життя.

Учасники заходу дізналися чимало важливої інформації щодо енергоефективності та енергоощадності, водокористування, розумного споживання та поводження з відходами, збереження біорізноманіття тощо.

Начальниця відділу екологічної політики департаменту відновлення та розвитку ВМР Світлана Юзвак зазначила, що проведення таких заходів має на меті об’єднати людей та поглибити їхні знання про можливості досягнення кліматичної нейтральності. Саме це, за її словами, і є основною метою Європейського курсу, який Вінницька громада задекларувала у 2022 році першою в Україні.

«Дякуємо всім, хто зумів долучитися до цієї зустрічі. Це дійсно дуже важлива місія – популяризувати збереження довкілля та робити все можливе, щоб не шкодити природі. Наші спікери наголошували на тому, що всі ми можемо діяти локально і водночас – думати глобально», – сказала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin