Вінниця
19.09.2024
13.38° C
Вгору

На Вінниччині засуджено начальника відділу освіти через закупівлю електроенергії із завищенням ціни

Начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї з територіальних громад Хмільницького району визнано винуватим у службовій недбалості.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурор у суді довів, що начальник зазначеного відділу упродовж 2021 року безпідставно, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», підписував додаткові угоди до договору з ТОВ «Енера Вінниця» про постачання енергії із завищенням ціни на понад 210 %. 

Внаслідок таких дій постачальнику з місцевого бюджету було зайво сплачено 336 тис. грн. На сьогодні збитки за рішенням суду відшкодовано. 

Обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з проведенням процедур закупівлі та укладенням договорів про закупівлю з використанням бюджетних коштів, строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 5950 грн та звільнено від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ ВП № 1 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin