Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

У Вінниці відкрили простір для ветеранів війни та їхніх родин

Сьогодні, 13 серпня, відбулося відкриття простору для ветеранів війни та їхніх родин. Його заснували на базі громадської організації «Полум’я надії».
Осередок відвідав міський голова Сергій Моргунов, як повідомляє Вінницька міська рада.

«Реалії в Україні обумовлені бойовими діями з 2014 року, з 2022 року – повномасштабною російсько-українською війною. Вона призвела до того, що ніхто з нас не може почувати себе спокійно і впевнено. Ми втрачаємо наших військових, багато є поранених, родини залишилися без своїх рідних, люди змушені були покинути домівки й все, що вони нажили роками. Звичайно, всі вони потребують відповідної підтримки та допомоги. Дуже важливо, коли є такі люди і команди, як “Полум’я надії”, які готові надавати допомогу за покликанням своєї душі, – зазначає міський голова Сергій Моргунов. – Водночас турбота, яка охоплює і ветеранську політику, – це один з пріоритетів Вінницької міської ради. У нашій громаді працює вже два ветеранські простори: один муніципальний, інший – створений на засадах громадської діяльності. Сьогодні відкрито вже третій осередок. І ця мережа може розширюватись. Громадській організації “Полум’я надії” ми надали відповідне приміщення і фінансово підтримуємо коштом міського бюджету. Дуже важливо об’єднувати зусилля, обмінюватися досвідом і разом надавати допомогу всім, хто її потребує».

Простір для ветеранів війни та їхніх родин складається з двох поверхів. На першому знаходиться кімната відпочинку, кінозал, де відвідувачі також можуть поласувати кавою. Також осередок передбачає кабінет, де будуть надавати психологічну підтримку, юридичні консультації. Важливим складником також є духовна підтримка, яку надають капелани. На другому поверсі знаходиться дитяча кімната і спортзал, який ще доукомплектовується. Також там працюватиме реабілітолог.

«Прагнемо, щоб наш простір став місцем затишку, спокою і прийняття», – зауважив голова громадської організації «Полум’я надії» Анатолій Загляда.

На відкритті закладу були присутні й самі військові. Боєць Дмитро, який має важкі поранення, зізнався, що на власному досвіді знає, наскільки важлива психологічна реабілітація та капеланська робота.

Про актуальність відкриття ветеранських просторів зазначають у департаменті соціальної політики міської ради.

«Наразі відкриття ветеранських просторів є головним завданням в нашій територіальній громаді. Триває війна, у нас вже є багато ветеранів, а після закінчення бойових дій і перемоги їх буде ще більше, тому, вважаємо, вони повинні мати свої простори для спілкування з побратимами, психологічної реабілітації. Таких осередків ніколи не буде мало, їхня робота дуже важлива, адже всі вони мають одну мету – допомогу ветеранам. Міська рада у співпраці з партнерами, з громадськими організаціями докладає максимум зусиль, щоб зробити громаду комфортною для військових, які повертаються з війни. Працюємо у цьому напрямі й надалі», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Простір для ветеранів та їхніх родин працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 та з 16:00 до 20:00 за адресою: вул. Винниченка, 4-А. Гаряча лінія – 093 867 2555.

Громадська організація «Полум’я надії» працює з 2015 року. Її команда надає допомогу бездомним людям, ВПО, військовим та їхнім родинам. Зокрема, організовує роботу дитячого простору для діток внутрішньо переміщених осіб та військовослужбовців. У бюджеті громади на 2024 рік для ГО «Полум’я надії» передбачено понад 358 тисяч гривень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin