Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

COVID знову повертається: захворюваність на цю хворобу в Україні зросла в 6 разів

Головний санітарний лікар, заступник глави МОЗ Ігор Кузін заявив, що в Україні в липні зафіксували понад 8 тис. випадків захворювання на COVID-19.

Про це він сказав журналістам, передає Укрінформ.

За словами Кузіна, попри зростання захворюваності карантинних обмежень не запроваджуватимуть.

“Українці стали хворіти у три рази більше, але по абсолютній кількості пацієнтів це відносно невеликі кількості, які зараз не дають підстав для запровадження обмежувальних заходів”, – зазначив він.

За даними посадовця, впродовж липня було зареєстровано понад 8 тис. випадків захворювання на COVID-19, у червні – більше ніж 2 тис. випадків.

“Цей рівень не є достатнім або таким, який призводив би до введення якихось протиепідемічних заходів”, – додав Кузін.

Він зауважив, що рівень захворюваності по регіонах залежить від щільності населення, і столиця є лідером за цим показником. Також високі показники захворюваності зафіксовано у Львівський та Івано-Франківській областях.

Кузін нагадав, що Україна має вдосталь омікрон-специфічної вакцини проти коронавірусу. Йдеться про понад 400 тис. доз препарату. У разі необхідності Україна може отримати більше через механізм COVAX.

“У випадку, якщо ми будемо відчувати дефіцит або швидке використання вакцини, Україна може замовити додаткові партії у необхідній кількості”, – сказав Кузін.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin