Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

Важливість вакцинації: у Вінниці провели профілактичний захід

У Вінницькій області продовжується зберігатися недостатній рівень вакцинації населення, як і ситуація із захворюваннями, яких можна уникнути за допомогою щеплень. Задля популяризації вакцинації та обізнаності щодо інфекційних хвороб департамент охорони здоров’я міської ради спільно з Вінницьким обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України провів зустріч з представниками департаментів міської ради. Посадовцям розповіли про небезпеку правця, дифтерії, кашлюка, кору, епідпаротиту та як можна убезпечити себе від них за допомогою щеплення.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Зустріч провели начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я ВМР Наталія Авраменко та лікарка-імунологиня Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Гриньова.

«Захворіти на правець, дифтерію та інші інфекційні хвороби може кожний. Проте знизити цей ризик може вакцинація. Варто розуміти, що захворювання мають різний перебіг і рівень складності. Маємо достатньо випадків захворювання серед дорослих і дітей, які часто несуть серйозні загрози для життя людини», – зазначила Наталія Гриньова.

Вона також розповіла про причини, симптоми та шляхи передачі правця, дифтерії, кашлюка, кору, епідпаротиту та інших хвороб, а також розвінчала поширені міфи про вакцинацію. Наостанок кожен із присутніх мав змогу поставити фахівчині питання з теми, а Наталія Гриньова порекомендувала користуватися Національним порталом з імунізації, який містить всю необхідну інформацію про щеплення.

«Обов’язкові вакцини в амбулаторіях Вінниці є в достатній кількості. Щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до сімейного лікаря», – нагадала начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я ВМР Наталія Авраменко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin