Вінниця
30.04.2024
11.26° C
Вгору

Зрізав дівчатам волосся: у Вінниці школяра відправили у приймальник-розподільник

Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу суду першої інстанції, який постановив задовольнити клопотання прокурора та помістити 13-літнього вінничанина у приймальник-розподільник для дітей у Дніпрі.

Як інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду, підставою стали діяння, які підпадають під ознаки тяжкого злочину.

«Як установило слідство, в лютому та березні цього року семикласник однієї з вінницьких шкіл рукою закрив рота 10-літній дівчинці та ножицями обрізав їй волосся. Іншу, 9-літню, повалив на землю і теж відтяв їй пасмо. За такі хуліганські вчинки передбачено від трьох до семи років позбавлення волі, однак школяр не досяг 14 років – віку кримінальної відповідальності. Тому до нього планують застосувати примусові заходи виховного характеру», – зазначають в апеляційному суді.

«Такий захід сприятиме тому, щоб Владислав Я. не переховувався від слідства та суду і не скоював інші кримінальні правопорушення, оскільки в провадженні суду перебуває ще одна кримінальна справа щодо малолітнього. Її відкрили минулого року за вчинення суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки кримінального правопорушення – розбою стосовно дитини», – значиться в ухвалі ВАС.

У ній також повідомляють, що за місцем навчання і проживання підлітка характеризують негативно, а ще з восьми років він кілька разів перебував на стаціонарному лікуванні у психоневрологічній клініці. Зі слів мами хлопчика, почав поводитися агресивно, час від часу обрізати волосся дівчатам і жінкам після випадку, описаного в матеріалах кримінального провадження:

«2018 року матір малолітнього Владислава Я., злісно не виконуючи свої обов’язки по догляду за сином, у ванній кімнаті прив’язала його руки мотузками, після чого хлопчика доставили до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні, зокрема, із множинними саднами спини, сідниць, рук і голови та з гострою респіраторною вірусною інфекцією».

Іншою ухвалою апеляційний суд постановив надати дозвіл на направлення та поміщення порушника до Львівської філії судових експертиз Інституту судової психіатрії МОЗ України для стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin