Вінниця
29.04.2024
11.73° C
Вгору

Міська рада Вінниці спільно з Гумштабом роздали 20 тисяч пакунків гумдопомоги

11 квітня стартувала роздача продуктових наборів малозахищеним верствам населення. Її організували департамент соціальної політики міської ради та Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Загалом протягом місяця планують роздати близько 20 тисяч пакунків з продуктами.

«В умовах воєнного стану важливо підтримувати наших мешканців. Основними пріоритетами нашого бюджету є безпека та оборона, стійкість та турбота. Одним із напрямів турботи є допомога вразливим категоріям населення. У межах ініціативи “Вінничани важливі” ми регулярно видаємо натуральну допомогу у вигляді продуктових наборів тим людям, які перебувають на обліку департаменту соціальної політики, зараховані в Єдиний реєстр муніципальних пільг. Наші фахівці телефонують кожному особисто і повідомляють про час і місце роздачі допомоги», – зазначила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Продуктові набори видають сім’ям Захисників і Захисниць, загиблих воїнів, внутрішньо переміщеним особам, багатодітним сім’ям, малозабезпеченим, батькам, які виховують дітей з інвалідністю, літнім людям, які перебувають на обліку Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування.

«Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб працює з початку повномасштабного вторгнення і має різні напрями своєї роботи. Зокрема, ми вивчаємо потреби людей, яким ми можемо допомогти. Спільно з департаментом соцполітики міської ради ми видаємо продуктові набори людям, яким важлива підтримка. Перед Великоднем маємо трошки поповнити їхній кошик, щоб вони повноцінно відзначили цей світлий день усією родиною», – зазначила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка міської ради Світлана Василюк.

Видачу продуктових наборів проводять на декількох локаціях окремо для різних категорій населення. Попередньо, усі громадяни, які мають право на таку допомогу, отримають її до великодніх свят.

«Продуктові набори вміщують все необхідне. Вони достатньо гарно продумані, там є і крупи, і чай, і м’ясні, рибні консерви, олія та багато іншого. Це значна підтримка для людей. Ми всі живемо в стані війні, й українці першочергово допомагають Збройним Силам, адже від цього залежить наше життя і свобода нашої держави. Ми розуміємо, що сьогодні і робочі місця скоротилися і різні джерела доходів у багатьох родинах скоротилися. Тож будь-яка матеріальна допомога нашим громадян – це великий плюс для родин. Також це важливо для людей в моральному плані, адже їх підтримують і влада, і громадяни, і різні організації», – зазначила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, депутатка міської ради Катерина Поджаренко.

Продуктовий набір складений відповідно до потреб вразливих категорій населення і містить в собі найнеобхідніші продукти: кілограм цукру та солі, стільки ж макаронних виробів, кілограм рису, консервовані сардини, шпроти, пляшка олії, чай, тушкованка тощо. Загалом 11 позицій.

Отримати допомогу прийшла сьогодні й пані Наталія. Разом з чоловіком та онукою вони переїхали із Сєвєродонецька. Спочатку зупинилися у Хмельницькій області, а згодом перебралися до Вінниці. «Ціни в магазинах – досить високі, а пенсія в нас невелика. Тому продуктовий набір для нашої сім’ї – це суттєва підтримка», – зазначає Наталія.

Видають продуктові набори і багатодітним родинам. Сім’ям, в яких четверо або п’ятеро дітей, дають два продуктові набори, тим, у кого понад шість дітей, – три пакунки. Однією з тих, хто отримав сьогодні допомогу, стала вінничанка Світлана Бахвалова. У жінки четверо дітей. Наймолодшому – всього 7 місяців. Старші діти вже ходять до школи.

«Продуктовий набір ми отримуємо не вперше, нас підтримують регулярно. Сьогодні ми отримали два пакунки. Така допомога нам важлива, адже набору продуктів вистачає надовго», – розповідає пані Світлана.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin