Вінниця
29.04.2024
14.38° C
Вгору

В Україні з’явилися гранти на підтримку стартапів: про що варто знати

Український фонд стартапів разом з Western NIS Enterprise Fund запускають Грантову програму для підтримки українських технологічних компаній з загальним бюджетом 2.5 мільйони доларів США.

Про це йдеться на сайті гранту.

“Ініціатива спрямована на активний розвиток інновацій, економічне підсилення країни та підвищення глобальної конкурентоспроможності українських проєктів. У рамках програми планується виділити загальну суму 2.5 мільйони доларів США на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed”, – йдеться у повідомленні.

За останні роки Україна закріпилася на міжнародній арені як країна з колосальним інноваційним потенціалом. Навіть в умовах війни Україна посіла 55 місце в рейтингу Глобального інноваційного індексу в 2023 році, що на 3 позиції вище минулорічного результату.

Орієнтовно планується профінансувати 74 команди, з яких: 

  • на стадії pre-seed з загальною сумою до 25 000 доларів США – 48;
  • на стадії seed з загальною сумою до 50 000 доларів США – 26.

Термін реалізації програми: до 31 грудня 2025 року.

До участі в Грантовій програмі допускаються заявники, що сумарно відповідають наступним критеріям:

  • Зареєстровані у встановленому законом порядку суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку та/або досягнення соціального ефекту.
  • Відсутність інвестицій, грантових коштів або державної допомоги, що перевищують 500 000 доларів США в еквіваленті за весь період діяльності.
  • Сукупний дохід не перевищує 500 000 доларів США в еквіваленті станом на дату подачі заявки за останній рік діяльності.
  • Заявник фактично не перебуває і не здійснює діяльність на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України, а також не входить в санкційний список та не є об’єктом спеціальних обмежень (санкцій) відповідно до законів України.

До участі не допускаються: 

  • Проєкти, які були профінансовані в рамках Грантових програм BRAVE1 та ініціативи “Seeds of Bravery” від Європейської інноваційної ради.
  • Заявники, які виготовляють/створюють обладнання, матеріали, продукцію, товари та/або інші вироби військового призначення.

 Повний перелік вимог та процедура подачі заявок доступні за посиланням. 

Джерело: “ШоТам

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin