Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Нічна атака РФ: чому ППО збила менше половини шахедів?

У ніч проти 30 січня Росія запустила по Україні 35 ударних безпілотників. Сили ППО збили 15 БПЛА. 

Чому Повітряним силам вдалося збити менше половини безпілотників – пояснив речник ПС Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у вівторок, 30 січня. 

За його словами, під час сьогоднішньої атаки ворог завдав ударів на різних напрямках та із різних напрямків. Це була Курська область, Приморсько-Ахтарськ, а також мис Чауда в Криму. 

“Таким чином ворог спрямував 35 БПЛА. Більшу частину спрямував по прифронтових територіях близько до лінії бойового зіткнення, державного кордону і так далі. Таким чином противник намагався вразити об’єкти близько від свого кордону чи окупованої території. Це різні об’єкти – і військові, і цивільні, об’єкти паливно-енергетичного сектору. Це буде завжди в пріоритеті ворога навіть не в глибині країни, а ближче до лінії фронту”, – зазначив він.

Ігнат пояснив, що на результат збиття ворожих цілей впливають різні фактори. Це – і погодні умови, і рельєф місцевості, і досвід бійця, який у мобільній вогневій групі. 

“Це не вперше атакується прифронтова зона чи зона близько до кордону з державою-агресором. Бували випадки, коли 1 з 5 збивали, коли близько до лінії фронту. Коли вже БПЛА рухаються далі, то зустрічаються з більшою кількістю сил та засобів”, – наголосив він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin