Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

ГУР отримало 100 гігабайт секретних даних із росії

Українське Головне управління розвідки отримало 100 гігабайт секретних даних із російського підприємства ООО «специальный технологический центр» («СТЦ»).

Про це повідомили на сайті ГУР Міноборони України.

Вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України.

Зокрема, на СТЦ виготовляють дрони «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

Чому це важливо

Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо ― йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1,5 мільярда доларів.

Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

«Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти», — йдеться у повідомленні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin