Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Епоха просвітництва від «опозиційних» вінничан: олігарх Косюк пишається тими, хто купує елітні авто під час війни і не лише…

Днями Громадське об’єднання «Ми-вінничани», яка називає себе опозиційною силою до діючої міської влади Вінниці, опублікувала інтерв’ю про започаткування епохи просвітництва для вінничан. Поки наші захисники, щоденно, ціною власного життя, утримують ворога, а пересічні українці кожною зібраною гривнею допомагають відстояти незалежність, «досвідчені» політики та громадські діячі готові «професійно розповідати» як та з ким далі треба йти до світлого майбутнього.

«Громади повинні бути спроможні реалізовувати європейські гранти для розбудови післявоєнної України», – заявив голова ГО «Ми – Вінничани» Валерій Коровій.

У своїй «просвітницькій програмі» опозиціонери готові не лише навчити вінничан засвоювати гроші Європи після війни, але і висловлюють свою впевненість, що від реформи децентралізації, виграли лише великі міста, а невеликі громади Вінниччини збідніли ще більше.

«Ми побачили великі виклики і проблеми, які постали перед громадами. Ця реформа, базові принципи якої закладалися за зразком польської реформи, на завершальній стадії набула рис викривленого дзеркала. Не було дотримано балансу стримування і противаг, особливо на обласному рівні — не було створено інститут префектів, облвиконкомів, повністю дезорганізовано систему регіонального управління з абсолютно нечіткими статусом і повноваженнями на рівні районів. На відміну від Польщі, де ставили за мету створення рівних умов проживання громадян у місті та в сільській місцевості, у нас найбільшими отримувачами вигоди від цієї реформи стали великі міста… Тобто, під лозунгом створення рівних умов відбувся процес, за якого багатші стали ще багатшими, а бідніші ще біднішими,» – заявив Валерій Коровій.

І «такі серйозні прорахунки» вони здатні виправити.

«Ми створили громадське об’єднання «Ми — Вінничани» у відповідь на всі ці виклики. Підписали меморандум про співпрацю з трьома народними депутатами — Ларисою Білозір, Геннадієм Вацаком і Миколою Кучером. І прагнемо надати громадам практичну допомогу», — зазначає Валерій Коровій.

Мабуть, їхати до бідних громад Вінниччини, лектори ГО «Ми-вінничани» будуть на елітних авто, які встигли прикупити під час повномасштабної війни. Нагадаємо, що на одному з найдорожчих авто у світі під час війни почав їздити депутат, партнер ГО «Ми-вінничани», Геннадій Вацак. Про це свідчить розслідування Михайла Ткача, яке вийшло на «Українській правді». Згідно з даними журналістів, Rolls-Royce вартістю близько $700 000, належить Вацаку з весни цього року.

Раніше героїнею подібного розслідування стала і Лариса Білозір – ще одна партнерка в «Ми – вінничани». Вона прибула до Верховної Ради на новому електрокросовері Tesla, трохи скромнішої вартості – $63 000.

А щодо питань від «темних людей» з бідних громад Вінниччини чи не соромно «просвітителям» розкошувати під час війни, то відповідь проста і щира: «Ми пишаємося людьми, які під час війни купують елітні авто».

І не дивно, адже саме їх гроші сьогодні лектори від ГО «Ми-вінничани» активно та успішно засвоюють.

Нещодавно Голова Наглядової Ради Благодійного Фонду “МХП-Громаді” Юрій Мельник взяв участь у робочій зустрічі громадських організацій Вінниччини з захисниками та зробив наступну заяву:

«Ми шукаємо партнерів у кожній області. Допомагаємо не лише військовим, але і громадам. Для бізнесу компанії МХП Вінницька область є визначальною, ключовою. Тут сконцентровані наші великі виробничі об’єкти, працює значна кількість працівників. Тому саме тут шукали надійного партнера, такого як ГО «Ми-вінничани», з яким можна долати будь-які перешкоди та вирішувати питання. Ми раді, що обмінялися Меморандумами, бо у цій організації усі знакові люди Вінницької області – діючі нардепи Микола Кучер, Лариса Білозір, Геннадій Вацак, також Олександр Домбровський, Сергій Кудлаєнко, які відчувають відповідальність за територію, знають людей і люди їх. Як тепер по-модному кажуть «win to win» – виграли обидві сторони, виграють і люди. Працюємо на перемогу разом».

Ось такі просвітителі та знакові люди Вінниччини…
Коментуйте, Ваша думка…

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin