Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

Медичний канабіс дозволено: законоопроект остаточно ухвалили

Законопроєкт про легалізацію маріхуани був прийнятий Верховною Радою у першому читанні ще в липні цього року. Сьогодні на засіданні документ ухвалили остаточно у другому читанні. Про це повідомив народний депутат Ярослав Залізняк.

За ухвалення документу проголосували 248 народних депутатів

Законом передбачено, що розповсюдження маріхуани для рекреаційного споживання вважатиметься злочином і каратиметься згідно з Кримінальним кодексом України. Отже, документ має врегулювати обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності.

Виробництво ліків має повністю контролюватися. Можливість вирощувати канабіс буде надана лише юридичним особам з відповідною ліцензією. При цьому обов’язковим є відеонагляд та доступ національної поліції. При цьому кожний кущ рослини повинен мати індивідуальний код.

Медичні препарати на основі канабісу пацієнти зможуть отримати лише за електронними рецептами, які лікарі виписуватимуть пацієнтам відповідно до їх стану.

Закон набуде чинності через пів року після опублікування.

За даними МОЗ, війна призводить до зростання кількості людей з психічними проблемами. Наразі препаратів на основі медичного канабісу потребують близько 2 млн українців.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin