Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Без похмілля: як правильно пити алкоголь на Новий рік 2024

Найбезпечніший спосіб уникнути похмілля – не вживати алкоголь взагалі. Адже 1 січня багато хто піде на роботу. Але якщо ви все ж таки вирішили випити на Новий рік 2024, читайте поради, які допоможуть зменшити ризик похмілля.

Як правильно пити алкоголь: дієві поради

Не поспішайте, пийте повільно. Це дає змогу організму краще переробляти алкоголь. Організм дорослої людини може метаболізувати приблизно 10 г спирту за годину.

Цей процес відбувається переважно в печінці, де ензими розщеплюють алкоголь на воду та вуглекислий газ. Однак це залежить від низки фізіологічних характеристик – ваги, статі, рівня фізичної активності тощо.

Закушуйте! Для зменшення ступеня сп’яніння потрібно їсти гарячу їжу. М’ясні та рибні страви,  паста з сиром, рис чи картопля з вершковим маслом і таке інше добре абсорбують алкоголь. Таким чином зменшується швидкість його всмоктування в крові.

Пийте воду.  Щоб уникнути головного болю та зневоднення організму – тяжкого стану, що виникає внаслідок браку рідини – пийте вдосталь чистої води. Це вкрай необхідно для нормальної роботи всіх органів.

Не перевищуйте дозу. За статистикою ВООЗ, безпечної дози не існує.  Саме  тому лікарі радять обмежити споживання алкогольних напоїв до одної порції на день для жінок і до двох – для чоловіків.

Тоді не виникне видимих ознак сп’яніння, таких як нечітка мова чи затримка реакції. Однак пам’ятайте, що навіть одна порція алкоголю може підвищити кров’яний тиск.

Обирайте неміцний алкоголь.  Вино, пиво, ром-кола менш шкідливі ніж горілка, віскі, ром та абсент.

Збовтати, але не змішувати! Відома фраза агента 007 звучить як жарт і стосується насамперед коктейлів. А якщо серйозно – безалкогольні напої можна змішувати на власний розсуд та як заманеться.

А от поєднувати різні види алкоголю та й ще з енергетичними напоями – не варто. Інакше алкогольної інтоксикації та похмілля не уникнути.

Відпочивайте!  Під час новорічної ночі ризик похмілля збільшується через брак сну, тож лише  відпочинок допоможе організму відновитися та уникнути похмілля.

Що робити, якщо ви все ж таки перебрали з алкоголем на Новий рік 2024

Навіть якщо нудить і немає апетиту, треба поїсти. Проте варто уникати жирної, важкої, кислої чи гострої їжі, щоб не навантажувати травну систему.

Найкращі варіанти – овочевий бульйон, яйця, молочні продукти, банани, авокадо, а також запечена картопля, яка містить багато калію, необхідного для нормальної роботи нервів і м’язів.

Допоможуть також вівсяна та рисова каша чи будь-які солодощі. Вони піднімають рівень цукру в крові, що знижується за великих доз алкоголю.

Крім того, доволі ефективний спосіб подолати похмілля  – прогулянка, оскільки свіже повітря допомагає пришвидшити розщеплення алкоголю.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin