Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Що подивитись увечері? Популярні серіали від Netflix

Netflix вперше оприлюднив дані про перегляди 99% свого каталогу.

Протягом 812 мільйонів годин користувачі по всьому світу дивилися серіал “Нічний агент”, що зробило цей політичний трилер найпопулярнішим з усіх фільмів та серіалів на Netflix у першій половині цього року.

Раніше стримінгового гіганта критикували за брак інформації щодо статистики переглядів контенту, представленого на його платформі.

Це також стало однією з центральних тем цьогорічних голлівудських страйків, які на кілька місяців паралізували кіно- та телеіндустрію.

Актори та сценаристи вимагали вищих гонорарів за фільми, які демонстрували хороші результати на стримінгових платформах.

Під час телефонної конференції зі ЗМІ виконавчий директор Тед Сарандос визнав, що відсутність прозорої інформації щодо популярності фільмів серіалів призвела до недовіри з боку їхніх творців.

Він додав, що Netflix зберігав конфіденційність своїх даних про перегляди під час розвитку бізнесу, щоб можна було експериментувати, не розголошуючи важливу інформацію потенційним конкурентам.

“Це великий крок вперед для Netflix і нашої галузі”, – йдеться у повідомленні компанії.

“Ми вважаємо, що інформація про перегляди в цьому звіті… допоможе творцям і нашій галузі глибше зрозуміти нашу аудиторію та те, що її цікавить”.

У звіті “Що ми дивилися” (What We Watched) Netflix оприлюднив список із 18 000 фільмів та серіалів, представлених на платформі, за кількістю годин перегляду у період з січня по червень цього року. Компанія заявила, що тепер буде випускати такі звіти кожні пів року.

Усі 10 перших сходинок списку посіли серіали:

  • “Нічний агент”,1 сезон
  • “Джинні та Джорджія”, 2 сезон
  • “Слава”, 1 сезон
  • “Венздей”, 1 сезон
  • “Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів”
  • “Ти”, 4 сезон
  • “Королева півдня”, 3 сезон
  • “Зовнішні мілини”, 3 сезон
  • “Джинні та Джорджія”, 1 сезон
  • “Фубар”: 1 сезон

Серед фільмів найпопулярнішим став “Мати” з Дженніфер Лопес у головній ролі (у загальному списку переглядів він посів 14 місце) – загалом його дивилися понад 249 мільйонів годин.

Приблизно третина переглядів припадає на іншомовні фільми.

Також у Netflix додали, що дані демонструють популярність серед глядачів не лише нових, а й старіших серіалів та фільмів.

“Успіх на Netflix буває різним, і він не визначається лише годинами перегляду. У нас є надзвичайно успішні фільми та серіали як з меншою, так і більшою кількістю годин перегляду”, – заявили в компанії.

Netflix має майже 250 мільйонами передплатників і є найбільшим стримінговим сервісом у світі.

кіно

З 2021 року Netflix щотижня публікує списки “Топ-10” і “Найпопулярніше”, які показують найпопулярніші фільми та серіали англійською та іншими мовами.

У компанії заявили, що більше половини продуктів, випущених цього року, потрапили в щотижневий Топ-10.

За словами Сарандоса, звіт “Що ми дивилися” показав, що 55% переглядів Netflix припадає на оригінальні фільми та серіали, а 45% – на ліцензовані.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin