Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

У Вінниці продовжують капітальні ремонти стиків панелей будинків

У двох вінницьких багатоповерхових будинках на вулицях Стельмаха, 15 та 600-річчя, 18 розпочали проведення капітального ремонту міжпанельних швів. Основний акцент робіт становлять гідроізоляційні заходи, спрямовані на продовження терміну служби будівель. Це також сприятиме зменшенню втрат тепла під час опалювального сезону та контролю рівня вологості в приміщеннях, який може зростати внаслідок розгерметизації міжпанельних швів.

За даними директора департаменту житлового господарства Віталія Місецького з Вінницької міськради, саме міжпанельні шви є тим структурним елементом, який піддається найбільшому зносу з плином часу. Руйнування цих швів призводить до погіршення герметизації будівель, що, в свою чергу, призводить до збільшення тепловтрат та утворення протягів у квартирах. Це, в свою чергу, може сприяти підвищенню вологості та появі плісняви в таких приміщеннях.

“Гідроізоляційні роботи, які проводяться в процесі ремонту, дозволяють запобігти руйнації конструктивних елементів будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках”, – зазначає Віталій Місецький.

Оновлення міжпанельних швів, з часом потребують практично всі панельні будинки. Таких у Вінниці нараховується близько 300. Більшість з них були зведені понад 30 років тому.

Усі роботи виконують за результатами звернень мешканців та здійснюються на умовах співфінансування, де левову частку витрат бере на себе міський бюджет. Загалом, з початку року капітальний ремонт стиків панелей виконали у восьми багатоповерхівках міста. Зокрема, такі роботи завершили за адресами: вулиця Лялі Ратушної, 79, вулиця Ващука, 13, вулиця 600-річчя,14, Хмельницьке шосе, 77, проспект Космонавтів, 15, проспект Космонавтів, 6, вулиця Стельмаха, 1 та вулиця Ващука, 3.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin