Вінниця
27.07.2024
18.77° C
Вгору

Україна вже била ракетами ATACMS по Криму: Залужний розповів, коли і що вдалося знищити

Україна вже била по території тимчасово анексованого Криму з допомогою ракет ATACMS. Вперше це сталося 30 жовтня поточного року — тоді було знищено стратегічно важливий об’єкт протиповітряної оборони ворога в Оленівці на мисі Тарханкут. Того ж дня пролунали вибухи й у Севастополі.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв’ю The Economist.

Воєначальник наголосив, що півострів залишається вразливим місцем російського диктатора Володимира Путіна: “Це стрижень його проекту відновлення імперії, і його легітимність ґрунтується на поверненні його до Росії”

За словами Залужного, що росіяни повинні усвідомлювати, що війна триває і в Криму, адже півострів теж є частиною нашої країни. 

Зазначимо, що Україна вперше застосувала ATACMS 17 жовтня. Ракети вдарили по російських аеродромах у Бердянську та Луганську. Наступного дня президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS “суттєво змінюють правила гри”. Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin