Вінниця
27.07.2024
29.16° C
Вгору

Дезінформація: Залужний погодив звіт, у якому морально-психологічний стан ЗСУ оцінюється як низький

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику у соціальних мережах публікують скан нібито документа на імʼя Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У ньому морально-психологічний стан ЗСУ оцінюється як низький. Втім цей документ — фейк.

На нього звернули увагу аналітики Центру протидії дезінформації РНБО України. Вони зʼясували, що «документ» містить велику кількість граматичних помилок. Окрім цього, текст має характерну російськомовну кальку та непритаманну документам стилістику. Ба більше, відступ між основним текстом і підписом посадової особи збільшено у 1,5-2 рази. Тобто частина основного тексту є прихованою або видаленою. 

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть деморалізувати Збройні сили України та викликати серед цивільного населення паніку. Мовляв, із психікою військових кояться жахливі речі, а отже треба погоджуватись на умови Росії та почати нормально жити. У такий спосіб росіяни маніпулюють важливою темою ментального здоровʼя ветеранів, перетворюючи її на лякалку для українців. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin