Вінниця
27.07.2024
20.27° C
Вгору

У Вінниці в одному з барів, який знаходиться біля військового госпіталю, проходив концерт з російськими піснями

У Вінниці в одному з міських барів проходив концерт, під час якого лунали ройсійські пісні. Відповідне відео в мережі з’явилось учора, 29 жовтня, опубліковане вінницьким виданням “20 хвилин”.

 

 

Нагадаємо, що у п’ятницю, 27 жовтня, Вінницька міська рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Вінницької міської територіальної громади.

Заклад уже відреагував на скандал, який спровокував даний захід, мовляв у них не лунають російськомовні пісні. Проте цього разу вони віддали приміщення в оренду організаторам благодійного концерту. Однак на які потреби збирали кошти, невідомо.

“Коли ми працюємо, жодної російської пісні ви не почуєте, ми не вмикаємо російську музику ні українських виконавців, ні російських”, — зазначила адміністрація бару.

 

Скриншот вибачень бару
Скриншот вибачень закладу. Фото: інстаграм вінницького бару
Скриншот вибачень закладу
Скриншот вибачень закладу. Фото: інстаграм вінницького бару

 

До адміністрації закладу стосовно даного заходу звернулась одна з вінничанок, на що отримала відповідь, що даний концерт проводився з благодійною метою – на підтримку ЗСУ та дітей Маріуполя:

 

 

Проте на афіші даного концерту не було вказано жодної інформації стосовно благодійності заходу, про спрямування частини коштів на ЗСУ або на інші благодійні потреби:

 

 

Згодом після хвилі невдоволення від суспільства, заклад виклав сторіз на своїй сторінці Інстаграм з вибаченнями, аргументуючи їх “масовим хейтом”, а не визнанням порушення норм моралі під час війни та рішення Вінницької міської ради про заборону використання російськомовного контенту в публічних місцях.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin