Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Протидія спалювання сухої рослинності: рейди у вересні

У Вінниці буде організовано вісім робочих груп для протидії спалюванню листя. Ці групи візьмуть на себе відповідальність за забезпечення правопорядку і застосовуватимуть штрафи до тих, хто порушує правила. Цей захід розпочнеться з 18 вересня і триватиме до кінця жовтня, як повідомляє комунальне підприємство “Муніципальна варта”.

За словами Віталія Чигура, керівника КП “Муніципальна варта”, щороку навесні та восени співробітники цієї організації разом із представниками комунальних підприємств, квартальних комітетів та виконавчих органів міської ради проводять об’єднані дії для виявлення випадків спалювання сухої рослинності. Людей, які вчиняють спалювання, покарають адміністративно шляхом накладання штрафів.

Відповідно до Віталія Чигура, згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням правил благоустрою населених пунктів. Це може призвести до накладання штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень або на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

Для повідомлення про випадки спалювання листя можна звернутися до Ситуаційного центру за номером телефону (067) 410 21 01 або до Цілодобової варти за номером 15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin