Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

ЦНАПи міста продовжують створювати інклюзивні та зручні умови адміністративних послуг

У Вінниці продовжують активно працювати над створенням безбар’єрних умов у всіх сферах міського життя. Особливу увагу приділяють покращенню надання адміністративних послуг. ЦНАП “Прозорий офіс”, що діє під патронатом Вінницької міської ради, приєднався до загальноукраїнської стратегії розвитку безбар’єрного середовища. Особливий акцент зроблений на поліпшення надання послуг особам з обмеженими можливостями.

Як повідомляє міська рада, відтепер у всіх філіях та віддалених робочих місцях ЦНАПу вінничани мають доступ до системи відеозв’язку. Вона була розроблена Всеукраїнською громадською організацією “Українське товариство глухих”. Ця система дозволяє здійснювати дистанційне спілкування з кваліфікованими перекладачами жестової мови.

У департаменті адміністративних послуг підкреслюють, що ця нова можливість буде дуже корисною для фахівців з “Прозорих офісів”. Так як вони зможуть ефективно консультувати осіб, які спілкуються виключно жестовою мовою. У таких випадках адміністратор, використовуючи спеціальний додаток на смартфоні, зможе встановити зв’язок з досвідченим сурдоперекладачем, який надаватиме допомогу через відеозв’язок у процесі спілкування з відвідувачем.

«Ми продовжуємо впроваджувати заходи у цьому напрямку, оскільки для нас важливо і надалі створювати якісний та доступний сервіс для всіх жителів нашої громади» – підкреслює Ірина Копчук, директорка департаменту адміністративних послуг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin