Вінниця
17.05.2024
10.99° C
Вгору

Жінки. Мир. Безпека – форум про активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у Національному форумі «Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1235: реалізація на національному та місцевому рівнях в умовах війни» у місті Києві. 

«Резолюція є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки, – зазначила Наталя Заболотна.- Роль жінки у запобіганні і вирішенні конфліктів, розбудові миру – неоціненна. Саме тому необхідно забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів».

Україна стала першою країною в світі, де документ було прийнято в умовах збройного конфлікту. Тому зараз важливо слідкувати за тим, аби ефективно реалізовувати намічений план дій на усіх рівнях: національному, регіональному, місцевому.

Необхідно забезпечити ефективну співпрацю всіх зацікавлених сторін не лише на центральному рівні, а й у кожному регіоні та громаді.

«Мала нагоду взяти участь у роботі групи, яка займалася розробкою механізму з надання комплексної допомоги особам, які постраждали від насильства за ознакою статі та сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, з урахуванням особливих потреб постраждалих в умовах збройного конфлікту. Я вважаю, що виконання Національного плану дій 1325 є важливим кроком до забезпечення рівних прав та можливостей для жінок».

Посадовиця підкреслила, що реалізація Національного плану дій сприятиме зміцненню ролі жінок у миротворчих процесах, захисту їх прав в умовах конфлікту та просуванню гендерної рівності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin