Вінниця
02.05.2024
22.13° C
Вгору

Прем’єр-міністр: Убезпечення енергооб’єктів від російських обстрілів — завдання так само важливе, як і їхнє відновлення

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо стану підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр.

У Міністерстві енергетики повідомили, що на початок опалювального сезону заплановано вийти на показник 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд кубічних метрів газу. За інформацією Міненерго, усі планові ремонти енергетичних об’єктів ведуться згідно з графіком.

Як зазначили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, наразі відновлено вже 435 об’єктів теплопостачання.

Прем’єр-міністр заслухав керівників НЕК «Укренерго», НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго» щодо стану ремонтних робіт на об’єктах компаній, а також інформацію щодо перебігу робіт із захисту об’єктів енергетики усіх форм власності.

«Забезпечення інженерного захисту на об’єктах енергогенерації та розподілу — завдання так само важливе, як і їхнє відновлення. До опалювального сезону маємо максимально убезпечити нашу енергетику від російських ракет і дронів. Відповідні завдання й доручення вже давно роздані. Тепер це персональна відповідальність, зокрема й керівників енергетичних об’єктів», — наголосив Денис Шмигаль.

Учасники наради, серед іншого, обговорили кроки для збільшення спроможності експорту-імпорту електроенергії між Україною та ЄС, а також можливість переходу ТЕЦ на альтернативні види палива задля зменшення споживання природного газу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin