Вінниця
02.05.2024
15.75° C
Вгору

Встигніть подати свою ідею на конкурс «Бюджет громадських ініціатив, – Сергій Моргунов

Термін подання проєктів на конкурс «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади» добігає кінця. 30 червня – останній день, щоб взяти у ньому участь. Наразі від активних вінничан надійшло вже 21 проєкт. Про це на своїх сторінках у фесбуці та телеграм-каналі повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Попри війну у Вінниці продовжують допомагати жителям реалізовувати власні суспільно-корисні проєкти. Перший необхідний крок – подати свої задуми на конкурс «Бюджет громадських ініціатив».

«Подача документів триває з 1 червня. За цей час 21 учасник запропонував свої ідеї. Чимало з них пов’язані з удосконаленням інфраструктури, зокрема будівництвом спортивних та ігрових майданчиків, пішохідних алей тощо. За рахунок цих проектів ми бачимо запит вінничан, розуміємо, що люди хочуть змінити чи реалізувати в своїй громаді. Хто має наміри запропонувати свою ідею на конкурс, покваптесь», – зазначив очільник громади.

«Зараз не час робити паузу. Адже від нашої активності залежить, в який дім повернуться Захисники та Захисниці після перемоги та комфортні умови для проживання усіх мешканців громади, – додала начальниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості ВМР Наталія Малецька. – Впевнені, 21 ідея, яка надійшла станом на цю годину, не межа».

З слів Наталії Малецької, вінничани проявляють притаманну їм креативність та небайдужість. З-поміж запропонованих вирізняється проєкт на підтримку дітей, чиї батьки сьогодні боронять нашу Батьківщину. Він передбачає формування у малечі навичок, які допоможуть формувати стресостійкість в умовах війни.

До речі, на дітей та їхній розвиток спрямована переважна більшість ідей, які надійшли останніми днями. Це і облаштування майданчика на вулиці Келецькій, і встановлення антивандальних тенісних столів на Старому місті тощо.

З усіма проєктами, що вже надійшли на конкурс, можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/invfe

Нагадаємо, ідеї-переможці будуть реалізовані у 2024 році.

Проєкти можна подати на всеукраїнську платформу електронної демократії e-DEM https://budget.e-dem.ua/0510100000 або на електронну скриньку міської ради [email protected].

А також у паперовому вигляді за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 59, приміщення Вінницької міської ради – відділ звернень.

Усі ідеї будуть оперативно опрацьовані, і вже у вересні розпочнеться голосування.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin