Вінниця
05.05.2024
8.67° C
Вгору

Повернулись додому “на щиті”: Вінничина втратила ще п’ятьох захисників у боях під Бахмутом

Сьогодні, 10 травня, стало відомо про загибель п’ятьох захисників із Вінниччини. Додому на щиті повертаються жителі Козятинської, Оратівської, Могилів-Подільської, Бершадської та Хмільницької громад.

Про це пише Вінниця.info з посиланням на сторінки громад.

Віктор Тимощук проживав у селищі Залізничне. Герою назавжди 31 рік.

«Завтра, 11 травня, у Козятинській громаді оголошено Днем жалоби за загиблим захисником України – Тимощуком Віктором Васильовичем. Наш земляк воював наБахмутськомунапрямку.На знак шани та скорботи за загиблим земляком просимо приспустити Державні Прапори України та увінчати їх чорною стрічкою на будинках і спорудах органів державної влади», – сумну новину повідомила Козятинський міський голова Тетяна Єромолаєва.

Олександр Пушкар, проживав в Оратові.Загинув герой 17 квітня 2023 року.

«Народився Олександр травня 1976 року. Життєві дороги привели його до Криму, де він й зустрів свою майбутню дружину Олександру, тодішню студентку університету, родом з Оратова. Молоді люди вирішили повернутися на Батьківщину дівчини, де й згодом побралися.

З часом у них народилися дві доньки Божена та Вікторія.

 Олександр постійно шукав себе творчо та запам’ятався він усім, як справжній великий майстер столярних виробів. Краса, вишуканість, акуратність його виробів з дерева захоплювала усіх. А ще він був затятим пасічником, бо любив трудитися, як та бджілка.

Мобілізували Олександра у  лютому 2023 року. Отримавши повістку, він сумлінно прийшов до військкомату, а через місяць навчання він вже був на передовій.

Загинув герой 17 квітня 2023 року на Бахмутському напрямі, в результаті артилерійського обстрілу.

«Україна – це Рай» – саме так любив говорити Олександр.

У Героя залишилася кохана дружина та двоє діток», – трагічну новину повідомила Оратівська селищна рада.

Владислав Кожухар проживав у Могилів-Подільську, герою в квітні виповнився 21 рік.

Знову сумна звістка і жалоба у громаді. 5 травня 2023 року під час важких боїв в Донецькій області загинув могилівчанин – Кожухар Владислав Русланович. Герою 5 квітня виповнився 21 рік.  Владислав був навідником кулеметного взводу роти вогневої підтримки. Він мужньо захищав Україну, її незалежність та майбутнє», – сумну новину повідомив Геннадій Глухманюк, головаМогилів-Подільськоїміськоїтериторіальноїгромади.

Сергій Глушков, проживав у селі Осіївка.

«Сьогодні зі скорботою повідомляю вам про трагічну новину. Загинув наш земляк, Глушков Сергій Юрійович – житель с. Осіївки.  Він був сильним і відважним захисником нашої країни. Його загибель – це втрата не тільки для його родини та близьких, але і для всієї нашої громади. Нашого Героя 11 травня будуть везти в останню путь за маршрутом: м. Бершадь, вул. Шевченка, вул. Ярослава Мудрого, вул. Покровська, до рідного дому», – сумну звістку повідомив Віталій Драган, Бершадський міський голова.

Ігор Знаміровський проживав у Хмільнику. Герою назавжди 52 роки.

«З гіркотою у серці змушені сповістити про те, що 24 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області загинув Ігор Миколайович. Герой народився 28 серпня 1970 року.  Сьогодні, 10 травня 2023 року, до своєї малої батьківщини «на щиті» повернеться захисник України» – сумну новина сповістила Хмільницька міська рада.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким захисників.

Вічна пам’ять героям.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin