Вінниця
25.04.2024
10.81° C
Вгору

У Вінниці у День Соборності України покладанням квітів вшанували подвиг Героїв

Урочистий захід у День Соборності України зібрав на площі Шевченка у Вінниці керівників міста та області, військових, представників громадських організацій, усіх небайдужих. Учасники церемонії поклали живі квіти до Пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО, інтерактивної стели пам’яті Героїв та схилили голови, вшановуючи подвиг борців, котрі віддали свої життя за вільну соборну Україну.

День Соборності є нагадуванням, яким довгим і важким був шлях до возз’єднання українських земель. Вікові прагнення народу жити в єдиній та неподільній державі були втіленні 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві, де проголосили Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. На честь цієї історичної події в Україні з 1999 року відзначається державне свято. Сьогодні День Соборності – це символ нашої єдності – сили, що впевнено протистоїть імперіалістичній агресії росії.

Нагадаємо, до Дня Соборності України у Вінницькій міській територіальній громаді приурочено низку культурно-мистецьких заходів. Детальніше за посиланням: http://surl.li/emyqp

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin