Вінниця
07.05.2024
19.02° C
Вгору

На Вінниччині урочисто відкрили першу в цьому році пожежну команду добровольців

На Вінниччині, вчора, 11 січня в селі Северинівка Жмеринського району відкрили нову Добровільну пожежну команду, яка цьогоріч є першою в області. Відтепер під надійним захистом знаходяться найважливіші об’єкти інфраструктури, житловий сектор, школа та дитячий садочок.

Про це повідомила пресслужба головного управління ДСНС у Вінницькій області.

Будівництво пожежного депо для добровольців було розпочато ще у 2020 році. З бюджету Северинівської сільської ради для цього було виділено понад мільйон гривень, 50 тисяч гривень було надано спонсорами.

При цьому Северинівська територіальна громада взяла участь і згодом перемогла в проекті МЗС Польщі, отримавши автомобіль та пожежне обладнання на суму понад 200 тисяч гривень. Пожежно-рятувальна техніка була надана громадою польського міста Пунськ.

Підрозділ добровольців-вогнеборців розташований в центрі Северинівки. Відтак пожежі, що виникають в екосистемах та в оселях місцевих жителів можуть бути ліквідованими на начальному етапі – ще до прибуття бійців державної пожежно-рятувальної частини з районного центру.

Як зазначила голова районної військової адміністрації Інна Цимбал, приклад Северинівської територіальної громади буде обов’язково вивчений та втілений в життя іншими громадами. В умовах воєнного стану, в яких перебуває нині країна, людям потрібно гарантувати безпеку та цивільний захист.

На цьому нещодавно наголосив і Міністр МВС України Денис Монастирський під час зустрічі з керівним та особовим складом рятувальників: питання створення та забезпечення діяльності добровільних пожежних команд є одним із першочергових.

 

 

Фото: ГУ ДСНС України у Вінницькій області

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin