Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Вінничан закликають відмовитися від паперових рахунків

450 тисяч паперових рахунків за розподіл газу щомісяця друкують для споживачів Вінниччини, повідомляє “Вінницягаз”. У компанії закликають споживачів відмовитися від паперових рахунків на користь електронних.

 

Фактично паперовий рахунок лише дублює електронний. Крім того, вінничани мають можливість оплати комунальних послуг за Єдиним рахунком.

“За приблизними розрахунками для друку 10 тисяч квитанцій втрачається 1 дерево. А для 450 тисяч квитанцій – 45 дерев щомісяця. За рік – 540 дерев – цілий ліс. Це величезний екологічний та сировинний ресурс. При тому, що здебільшого споживачі сплачують послуги через електронні сервіси та паперові рахунки ідуть у сміття”, —йдеться у повідомленні.

 

Відмова від паперових квитанцій  це також можливість економити електроенергію і воду, необхідні для їх друку, зазначають у компанії.

“Електронний рахунок швидше, ніж паперовий, щомісяця з’являється в електронних сервісах 104.ua. Доступний у будь-який час з можливістю онлайн-оплати. Його можна завантажити у телефон або комп’ютер і завжди мати під рукою навіть без доступу до Інтернету. Оплата послуг розподілу газу здійснюється щомісяця однаковими платежами. З місяця в місяць розмір плати та реквізити залишаються незмінними, що також нівелює потребу у щомісячному друку такого рахунку”, — пишуть у Вінницягаз.

На кінець жовтня майже 10 тисяч споживачів газу Вінниччини відмовилися від паперових рахунків. Це 12 збережених дерев.

Відмовитися від друкованого рахунку можна в Особистому кабінеті 104.ua.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin