Вінниця
01.05.2024
14.91° C
Вгору

Путін продовжив крайній термін для захоплення Донеччини

Президент Росії Володимир Путін продовжив крайній термін для захоплення російськими військами Донецької області з 31 серпня до 15 вересня. Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни.

 

Аналітики ISW посилаються на слова заступника начальника Головного оперативного управління України Олексія Громова, який заявив, що російські сили проводять перегрупування підрозділів Центрального військового округу, які діють у Луганській та Донецькій областях, з метою збільшення чисельності військ на захід від Донецька.

 

Громов зазначив, що російські війська перекинули дві батальйонно-тактичні групи у напрямі західної лінії фронту у Запорізькій області. Вони, за його словами, можуть підтримати наступальні операції Росії на Донбасі.

 

Громов також заявив, що російські військові продовжують формувати 3-й армійський корпус для розгортання на Донеччині, а також, ймовірно, відновлять наступальні операції в Донецькій оперативній зоні.

 

В ISW також зазначили, що російські сили продовжують реагувати на український контрнаступ у Херсонській області, послідовно перекидаючи військові конвої на південь України через міст через Керченську протоку.

“Ці російські розгортання, ймовірно, призначені для створення умов для переглянутої операції із захоплення Донецької області, але малоймовірно, що російські сили досягнуть прогресу, необхідного для захоплення області до 15 вересня”, — йдеться у звіті.

На думку аналітиків інституту, Кремль, ймовірно, прагне отримати зиск із важливості захоплення територій навколо Донецька, за які точаться бої з 2014 року, щоб підняти бойовий дух російських та проксі-сил.

“Після падіння Лисичанська російським силам не вдалося просунутися до Сіверська або захопити трасу E40, що веде до Слов’янська-Бахмута, і, ймовірно, вони зазнають труднощів, що спонукають елементи “ЛНР” продовжувати бойові дії за досягнення адміністративних кордонів Донецької області”, — йдеться у звіті.

В ISW зазначили, що російські війська досягли незначних територіальних успіхів навколо Авдіївки, що викликало позитивні розмови серед бойовиків “ДНР” на початку серпня, після чого просування на захід від Донецька застопорилося.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin