Вінниця
26.04.2024
7.93° C
Вгору

У Вінниці створюють Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб

Вінницький міський голова Сергій Моргунов і голова обласної ради В’ячеслав Соколовий 25 березня підписали розпорядження про створення Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

Вже місяць у режимі нон-стоп працює Гуманітарний хаб «Вінниця». За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, до міста надійшло понад 250 тонн допомоги з Польщі, Естонії, Франції, Іспанії, Словаччини, Італії, Румунії, Німеччини, Нідерландів, Британії, Туреччини. Водночас, вінничани відправили майже 200 тонн вантажів в українські міста на півночі, сході та півдні нашої країни.

Активно включилися у цю роботу чимало волонтерських організацій, благодійних фондів, підприємці, депутати, мешканці Вінниці та всієї області. За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, вже вдалось налагодити співпрацю з міжнародними інституціями, зокрема, представництвом ООН з гуманітарного напряму та організацією Medair.

Вінницька громада продовжує підтримувати вимушених переселенців, щоб люди, які залишились без нічого, могли адаптуватися до нових умов. Загалом, з початку війни, у Вінниці зареєструвалося більше 600 сімей вимушених переселенців, загальна кількість переселенців склала понад  2400 осіб. Ця цифра щодоби змінюється. Більшість тих, хто змушений залишити власні домівки через війну,  виїжджають з окупованих міст саме до Вінниці. Тут вони знаходять свій перший прихисток і вирішують куди прямувати далі. Завдання новоствореного Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, в перчу чергу,  покращити рівень допомоги внутрішньо переміщеним особам до максимально можливого в умовах війни.

«Сьогодні з головою облради Вячеславом Соколовим підписали спільне рішення про створення Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Його першочергове завдання – забезпечити якісну координацію між тими, хто залучений в гуманітарну роботу. Надзвичайно важливо скоординувати усі гуманітарні потоки в єдиний центр, щоб систематизувати цю величезну і потрібну роботу. Необхідно налагодити взаємодію між усіма тими, хто готовий допомагати. Та чітко визначали пріоритети щодо тих потреб, які відчувають жителі розбомблених міст або наші захисники на передовій. За рахунок такої координації ми у рази підвищимо ефективність гуманітарного напряму.

Окрім того, ми повинні зберегти економічний потенціал країни і надати підтримку тим підприємствам, які готові переїхати до Вінниччини і тут працювати. Маємо створити сприятливі умови для такого бізнесу та подбати про працівників.

Вирішення усього комплексу цих питань неможливе без консолідації. Тож, запрошую приєднуватись до команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу усіх, хто прагне бути корисним і допомагати країні у такий складний час. Ми сильні і ми переможемо!» – наголосив Сергій Моргунов.

Рішення про створення Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу на Вінниччині було оголошене під час сесії Вінницької обласної Ради.

«Минув місяць запеклої боротьби українського народу проти російської агресії. І вже місяць ми працюємо з гуманітарною допомогою, надаємо різноманітну підтримку вимушеним переселенцям і бачимо, що ця робота вимагає системності та координації, – зазначив під час виступу голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Нині в громадах Вінниччини перебуває понад 60 тисяч переселенців із найбільш постраждалих від війни регіонів. Серед них – дуже багато дітей, є люди з інвалідністю. Усі вони потребують піклування та уваги. Це – велика робота, яка вимагає злагодженості й системності.

Вже сьогодні, 26 березня, тобто, на наступний день після оголошення інформації про роботу штабу,   Міжрегіональний гуманітарний координаційний штаб сформував передачу військовим на передову. Завезли бійцям саме те, що вони замовляли: бронежилети, каски, берци, розгрузки, кобуру, наколінники й балаклави. А також: індивідуальні та санітарні аптечки, носилки, маскувальні сітки, каремати, продукти харчування, засоби гігієни.

Дякуємо за допомогу кожному, хто долучився до збору та доставки вантажу. Спільними зусиллями – зможемо більше!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin