Вінниця
28.04.2024
15.17° C
Вгору

Майже 15 тисяч вінничан імунізувалися від ковіду за минулий тиждень

Кількість жителів Вінниці, які долучаються до вакцинації від COVID-19, дедалі більшає. Зокрема з 19 по 25 жовтня вакцинами від ковіду імунізувалися 14 796 людей. Від початку вакцинальної кампанії повний курс щеплень пройшли 77186 містян (25,7 % від дорослого населення громади). Першу дозу отримали 98296 (32,7%) дорослих мешканців Вінниці. Про це повідомляє міська рада.

 

Станом на сьогодні у пунктах щеплень при ЦПМСД та у Центрах масової вакцинації населення доступні три препарати: «AstraZeneca», «Coronavac», «Comirnaty» (Pfizer). Вакцинують усіх охочих безкоштовно.

 

«Наразі ситуація дуже напружена. У «жовтій» зоні станом на сьогодні залишаються уже лише три області: Вінницька, Закарпатська та Кіровоградська. Скільки ми ще зможемо протриматись в «жовтій» зоні епідобмежень, не знає ніхто, адже з кожним днем збільшується кількість хворих вінничан на коронавірус. Тільки за останню добу у Вінниці зафіксували 159 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби. Зараз у стаціонарах трьох міських лікарень, які приймають хворих на коронавірус, перебуває 374 людини, усі вони кисневозалежні. У реанімаціях цих медичних закладів – 40 вінничан. За останню добу померли двоє людей. Завантаженість ліжок для лікування хворих на COVID-19 становить 68%. Я вкотре закликаю вінничан вакцинуватись. Зрозумійте, в теперішній ситуації лише вакцинація зможе вберегти нас усіх від цієї смертельної недуги», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

 

Нагадаємо, у Вінниці триває акція «Вакцинуйся. Збережи життя». Вона проводиться для заохочення мешканців Вінницької міської територіальної громади вакцинуватись від гострої респіраторної хвороби COVID-19. Аби стати учасником необхідно перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/aktsiia-vaktsynuisia-zberezhy-zhyttia та заповнити реєстраційну форму.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin