Вінниця
19.03.2024
-0.59° C
Вгору

На конференції з демократичного врядування Вінницю оголосили переможницею

Сьогодні, 17 вересня, у Києві відбувалася конференція з демократичного врядування, яка стартувала із презентації результатів щорічного всеукраїнського муніципального опитування. І вже вкотре, наша Вінниця є переможниця в рейтингу найкомфортніших міст України.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов, який брав участь у конференції, привітав вінничан зі спільним успіхом.

«Вітаю усіх вінничан – відчуваю гордість за рідну Вінницю. Пишаємось тим, що Вінниця залишається незмінним лідером з 2015 року. І це завдяки зусиллям всієї громади. За кожною перемогою – стоять вінничани і їхня кропітка щоденна робота. Ми – сильна команда! А ще – вінничани вважають, що Вінниця – найкрасивіше і найсучасніше місто в країні. І я з цим погоджуюсь! Ми любимо і цінуємо нашу Вінницю, незважаючи на рейтинги. Дякую за віру в місто і внесок кожного!», – відзначив мер міста.

Опитування дуже масштабне й ґрунтовне – різні сфери життя та надання послуг мешканцям порівнюються в розрізі не тільки усіх міст дослідження, але й динаміки по роках. У ньому взяли участь близько 19 тисяч українців.

«Дослідження показує, як вони бачать свої міста, якість вулиць, безпеку у місті. Дуже важливо показати, що у містах роблять у плані освіти, місцевої ідентичності, муніципальних бюджетів тощо», – зазначив директор Міжнародного республіканського інституту в Україні Майкл Дракмен.

 

Довідка:

Вінниця традиційно отримала найвищі показники по країні в різних напрямках міської інфраструктури – це тротуари і дороги (зведений індекс – по 3,7 бала), збір сміття (3,9 бала), транспортна інфраструктура (індекс 4 бала) та вуличне освітлення (4,2 бала). Екологія – індекс складає 3,5 бала. В гуманітарній сфері у Вінниці найвищі показники в державі в таких сферах, як медицина (із індексом 3,1) дитсадки (3,8), заклади культури (3,7), заклади вищої освіти (індекс 3,8). Випереджає вінницька громада інші міста також в питанні доступу для людей з інвалідністю (індекс складає 3 бала) та у розвитку промисловості (2,9 бала).

Цьогоріч вперше в опитуванні застосували критерії емоційного сприйняття міст їхніми мешканцями. Вінниця стала лідером одразу за п’ятьма критеріями. Вінничани вказали, що рідне місто красиве, доглянуте, сучасне, розквітаюче та економічно розвинене. А у двох позиціях Вінниця ділить лідерство з іншими містами – це «радісне місто» (однаковий індекс з Івано-Франківськом) та «екологічне місто» (найвищий індекс у Вінниці та Чернігова).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin