Вінниця
03.05.2024
19.26° C
Вгору

У Вінниці щеплення від коронавірусу отримало близько 50% освітян

Учора, 28 серпня, у Вінниці було проведено щорічну конференцію педагогічних працівників міста. Освітяни обговорили підсумки річної роботи, та головні завдання та виклики, які чекають на галузь найближчим часом.

Участь у конференції також брали мер Сергій Моргунов, заступниця міського голови Галина Якубович, директорка департаменту освіти міськради Оксана Яценко та голова Вінницької міської організації профспілки педагогічних працівників Петро Соловей.

“Загалом за підсумками опитування всі учасники освітнього процесу мають бажання навчатися очно. І це має стати вагомим аргументом для вакцинації кожного педагога. Адже чи зможе заклад працювати в умовах запровадження карантинних обмежень – залежить від кількості вакцинованих працівників,”

– розповіла Оксана Яценко.

На сьогодні середній показник проведених щеплень у вінницьких школах на сьогодні становить 56%. А згідно з постановою Кабінету Міністрів України, колектив має мати не менше 80% імунізованих працівників, аби працювати в офлайн-режимі.

“Я знаю різні антиковідні легенди. Але, якщо ви хочете, щоб школи працювали у звичному режимі, треба вакцинуватися. Потрібно бути відповідальними разом. Наразі іншого виходу немає. Я не хочу, щоб у нас був локдаун чи щоб місто потрапило у «червону» зону карантину. Середній показник вакцинованих по наших середніх закладах освіти – 56%. Три заклади (гімназія № 6, спеціальна школа та Гавришівський ліцей) можуть працювати офлайн. Бо вони уже мають 80% щеплених вчителів. У дитячих садочках вакцинованих працівників поки що 45%. Лише колективи дитсадків № 5, 13 та №33 вакцинувались на 80%. Середній показник вакцинованих працівників по галузі становить 51,4 %. Я прошу мене почути і зробити усіх вас цей крок в першу чергу задля збереження свого здоров’я,”

– зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin