Вінниця
20.09.2024
11.17° C
Вгору

Окупанти, ймовірно, жорстоко вбили полоненого: Лубінець звернувся до Червоного хреста та ООН

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН з приводу ймовірної страти росіянами ще одного військовополоненого українця.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини повідомив у суботу, 3 серпня.

Дмитро Лубінець розповів, що в інтернеті шириться фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки.

«Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів! Зазначу, що відповідно до норм міжнародно гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству», – наголосив Дмитро Лубінець.

У зв’язку з цим фактом омбудсмен терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії. Також Дмитро Лубінець звернувся до українських правоохоронців, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт злочину.

Дмитро Лубінець опублікував фото, на якому, ймовірно, страчений український військовополонений.

Дмитро Лубінець наголосив, що росіяни вчинять такі дії та розповсюджують у соцмережах подібні фото та відео, щоб залякати цивільних та військових українців.

«… Нібито дивіться, на що ми здатні. Але дивлячись на такі кадри, зрозуміло одне: таке забути та пробачити не можливо!», – підсумував Дмитро Лубінець.

Зазначимо, що правоохоронці поки що не коментували цю інформацію.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin